The past few days

Spenderade helgen tillsammans med min andra halva. Jobbade från 6-17 i fredags, så jag var inte lite trött när jag kom hem till honom haha. Vi har lagat mat tillsammans, kikat på film/tv och spelat. Sen tänkte vi även fiska men det blev inte av pga vädret. Kom hem igår, och idag + imorgon ska jag jobba igen 14-22. Skönt med lite extra cash! Missar dansträningen, lite trist sådär. Menmen, man måste ju prioritera.


Årets favorit i Idol

För mig handlar inte Idol om vem som har bäst/klarast röst. För mig handlar det om den som sticker ut mest, den som är annorlunda och har den mest speciella rösten. I år är det helt klart Jens! Även om han inte går långt i Idol så kommer han nog ändå gå långt i musikbranschen, det tror jag!

 

Today's look


Cash is king

Idag kom jag tillbaka till Leaf igen. Var på en mini-introduktion med två andra klockan åtta imorse, och därefter jobbade vi till klockan två. Dock kunde jag nästan alla regler och sånt redan, eftersom att jag jobbade där förra sommaren.

Det gick iallafall bra och nykomlingarna vad hur fina och trevliga som helst! Imorgon jobbar jag 6-14 och på fredag 6-17, så det är tidiga mornar som gäller! Nu har jag iallafall precis tagit en dusch, och ska strax ner till stan och ta en fika med Linda. Vi hörs hej!

Chokladkaffet som jag var beroende av förra sommaren. MUMS!

Nya hörlurarna


Skurkar blir till hjältar när ingen säger som det är

Hej och välkommen tillbaka, Daniel! Ny singel ute, och jag gillar den. Mycket.

 

Bästa jag läst idag.


Det fixar sig alltid

Iiiih! Nu är jag glad. Ska äntligen få jobba lite igen på Cloetta (ja, det hette Leaf förr) bara ons-fre men ändå, bättre än inget. Sen är jag även vikarie på en städfirma, men har inte fått jobba där något än. Skrev in mig i torsdags, så det kanske inte är så konstigt!

Annars idag så har jag vart nere på stan. Handlade ett par hörlurar & skärmskydd från Telia, samt ett par assköna leopardmjukisar och en vanlig svart t-shirt från H&M.

T-shirten och leopardmjukisarna, perfekt för en mysdag!

Dream it, wish it, do it!

Är så oerhört sugen på att plugga nu! Plugga, flytta hemifrån med min karl och skaffa en till liten kissekatt. Kan inte tiden bara gå lite fortare så jag kan få allt det där?! Nu håller jag bara tummarna på det bästa!


Guiding light

Förlåt för dålig uppdatering! Men i fredags fyllde jag somsagt 21, och den dagen bestod av fika hemma hos mamma då min mormor, min bror och hans flickvän kom på besök. På kvällen blev det fest hos Emma & Christoffer och därefter en kort visit på Racken. Det var en rolig kväll iallafall, trots lite incidenter! Och jag vill tacka min familj, min pojkvän och mina vänner för de fina presenterna. Ni är bäst! ♥

Igår hade jag och Linus en extrem-mysdag. Klädd i mjukiskläder låg vi i soffan/sängen hela dagen och myste framför teven med massa gott. Älskar verkligen såna dagar, man behöver inte bry sig om något annat än varandras sällskap. Sen var jag inge bakis heller, förutom en gnutta huvudvärk. Imorgon är det måndag igen, och bara 3 veckor kvar tills säsong 4 av The Walking Dead kommer ut. Jag dör av längtan!

Såhär fina naglar hade jag i fredags!

- 2 1 -

Ja, då var man ett år äldre. Känns inget speciellt dock. Men ikväll blir det iallafall karaoke & utgång!
Vi ses på Racken!

It's too cold outside, for angels to fly

Godkväll kära läsare. Imorse blev det en tidig morgon då jag var iväg på ett ärende & skrev på lite papper osv. Kom hem vid tio, sov en stund, var ute med hunden och sen bara myste framför PLL. Var också iväg och postade några brev. På eftermiddagen kom syster, Robin, Mandus, Leif och Ingalill på mat och fika eftersom att jag fyller imorgon. Fick bland annat en privatkurs på Make Up Store av sis & Robin, och pengar av Leif, Ingalill, pappa och Helena.

Efter det fick jag skjuts hem till mamma där jag numera ska bo tills jag hittar eget. Kommer kännas lite konstigt då jag bott växlandes varannan vecka varje år så länge jag kan minnas, men blir bäst så. Det har varit rätt drygt på sistonde att släpa på packning hit och dit, så då blev det så här. Men kommer nog fortfarande att åka dit ibland på tex. helger och sova över osv.

Release

LW's nya album "Hosianna" kom ut igår, sjukt bra! Den bästa låten är nog just "Hosianna" också.

Party party

Hittade två partytoppar idag på stan, hade beslutsångest så tog båda två. Haha!
 
 

I went to bed with my soaking wet hair


Serietips: Pretty Little Liars

För er som inte sett serien ännu, börja kolla! Jag tyckte om det redan från första avsnittet.

De fyra highschool-vännerna Hanna, Spencer, Emily & Aria har en stalker efter sig, även kallad "A" som gör allt för att jävlas med deras liv. De försöker få reda på vem denna "A" är, och samtidigt försöker de också få reda på vem som mördade deras vän Alison. Genre: Drama/mysterium/thriller.


Spread your wings

Hade somsagt dansträning idag, den gick bra som alltid - men inte resan dit! Gick ut kvart över (skulle vara där halv) för att hämta moppen i garaget, men då gick inte porten upp?! Stod där i fem minuter och försökte få upp den tills jag gav upp och tog cykeln i raketfart istället, haha. Hann dit iallafall, och tur var väl det! Hatar att vara sen :<

När jag kom hem tog jag en dusch, kikade på ett avsnitt av PLL och därefter Idolreprisen på tv4play. Har inga speciella favoriter än, de brukar komma under finalveckorna för mig så just nu bryr jag mig inte så mycket om vilka som går vidare. Imorgon blir det en kaffe på stan med Jenny, sen övningskörning! 

<3


Äntligen höst!

Idag kunde jag äntligen gå ut och prova mina nya höstskor och min nya mysiga halsduk. 
Finns ingen årstid som jag gillar bättre än hösten!


♦ Kängor, Scorett  Svarta leggings, Lager 157 ♦ Halsduk, Lager 157 ♦ Linne, Stadsfesten ♦ Jacka, H&M.

Telefonfobi

Gick upp lite extra tidigt idag för att ringa ett samtal. Något jag har fobi för så är det att prata i telefon, jag verkligen avskyr det! Jag klarar av det men blir alltid så jäkla nervös, hatar det. Att snacka face-to-face är inte heller så lockande men väljer mycket hellre det än att prata i telefon. Nu tycker ni säkert att det låter jättekonstigt, men så är det. Blir alltid så nervös när signalerna går fram så det känns som om att jag ska falla ihop i en hög och kräkas, haha. Likadan blir jag om någon ringer, och jag vet inte vem det är.

Ska ut på en prommis nu med vovven, sen får vi se vad som händer. Dansträning ikväll iallafall!

Ser överdrivet blond ut på bilden, FYI.

Mys-söndag

Har lite av en vana att ha söndagar som värsta mysdagen. På så sätt älskar jag söndagar. Jag skiter helt enkelt i omvärlden och gör sånt själen mår bra av! Idag har jag bland annat kollat på massor av avsnitt av Pretty Little Liars (ja, jag är rätt fast) påbörjat en bok, pluggat och övningskört lite.
 
Jag vet inte hur ni andra är, men jag tycker det är skitroligt att köra bil! Har ju inte körkort ännu, men det är på god väg tack vare att jag har pappa som handledare (som förövrigt är en superbra bilförare) och en storasyster som bokat halkbana till mig och henne i December så man blir ännu mer motiverad och taggad. Sen är det också tack vare alla andra som ger stöd och köpte ett körkortspaket åt mig, tack alla. ♥

Sommar eller höst?

Tog en promenad fram och tillbaka till mamma för att hämta lite grejer och ge katten lite kärlek. Är det seriöst september? Det måste vara omöjligt, för det känns som högsommar. Det är sjukt varmt ute & solen steker som aldrig förr. Dock gillar jag det inte. Min månad SKA vara lagom kall, höstig och småregnig.

Är less på att gå runt och svettas i shorts, jag vill ha riktig höst!


Filmtips: 3096 dagar

Såg den här filmen idag. Det är nog den bästa film som gjorts i år. Man blir verkligen gripen, och filmskaparna har lyckats få fram allt på ett sådant starkt sätt. Jag rekommenderar er verkligen att se den, känslig eller inte. ALLA borde ge den en chans, för att verkligen förstå att sånt här händer varje dag utan vår vetskap. Denna film är baserad på en verklig händelse som hände år 1998 och avslutades år 2006. Den handlar om Natascha Kampusch, och jag förstår inte hur sjukt rubbade vissa människor kan vara.



(från Discshop)
År 1998 kidnappades tioåriga Natascha Kampusch mitt på ljusa dagen i Wien. I åtta år hölls hon fången i ett trångt källarutrymme, innan hon slutligen lyckades fly. Det här är den gripande och sanna historien om hennes 3096 dagar i fångenskap.

3096 DAGAR är den otäcka filmatiseringen av Natascha Kampuschs gripande självbiografi om åren i fångenskap efter att hon som tioåring blev kidnappad. I rollen som Kampusch syns Antonia Campbell-Hughes (Albert Nobbs) i en oförglömlig insats och i övriga huvudroller märks de danska stjärnorna Thure Lindhardt (Änglar och demoner) och Trine Dyrholm (A Royal Affair). 3096 DAGAR är regisserad av den prisade regissören Sherry Hormann (En blomma i Afrikas öken).




A change must come, no matter how

Har haft en bra dag idag. Gick upp klockan fem för att åka iväg & provjobba med något jag förmodligen kommer få jobba med den närmsta framtiden. Det gick bra iallafall! Kom hem vid ett då jag käkade lunch & kikade på en film. Annars har det inte hänt så mycket mer än lite planerande & filosoferande.

Jag känner bara att jag måste komma ur denna bubbla snart, har varit fast i den ända sen förra sommaren. Har levt med ångest över massa saker, dock är det ingenting som jag direkt snackar om. Jag är trött på att tiden står stilla, och vara en liten hjälplös fågelunge som inte lärt sig flyga.

Jag vill ha nytt, och det ska jag sträva efter också.

New

Supernatural-pennan kom idag. En penna. En helt vanlig jävla penna som blev så mycket mer speciell.


Don't say goodbye

 

The Walking Dead & Supernatural

Bääääästa jag äger, typ. Vistaprint in my ♥!

ask.fm

Nu tycker jag att ni ska vara söta och ställa mig lite frågor! Älskar frågor! Ni kan vara anonyma. :)


Quote of the day:


Watch the drunks and the lovers appear

 

I'm going back to the time when we owned this town
Down Powder Mill Lane, in the battlegrounds
We were friends and lovers and clueless clowns

I didn't know I was finding out how I'd be torn from you
When we talked about things we were born to do
We were wide eyed dreamers and wiser too

We'd go down to the rides on East Parade,
by the lights of the Palace Arcade and
Watch night coming down on the Sovereign Light Café

In the end, everyone ends up alone


Fit me! foundation by Maybelline

Testade somsagt denna idag, eftersom jag sett i en tidning att den var med på topp 10 listan för foundations. Den låg på plats nummer 6, om ni undrar. Skulle köpt den som låg på plats nummer ett om den inte kostade 500kr, haha. Resultatet blev riktigt bra faktiskt! Köpte nyans 115 light. Den verkade vara närmast min naturliga hudton så tog den. Man får riktigt fin hy och det ser mycket mer naturligt ut än den andra som jag kört med tidigare. Får bara hålla tummarna nu då att den håller länge också! 

Någon annan som kör på denna? Isåfall, vad tycker ni? :)


Monday 9/9

Gick hem till mormis en stund på förmiddagen. Fikade lite och hjälpte henne att sätta ihop en skohylla. Promenerade sen ner på stan i hettan. Köpte en ny sport-bh (Som är superbekväm dessutom! Och snygg). Handlade även en skön kofta på rean, och en ny foundation med pensel till. Har alltid kört på foundation-mousse, så nu ville jag testa något nytt. Kan skriva i nästa inlägg vad jag tyckte om den!


(Koftan är inte med för den fanns inte på H&M's hemsida, och jag är för lat för att ta en egen bild.)

HAHAHA


En liten grej jag fixade ihop, och det blev ännu roligare än menat HAHA. Ni som sett Supernatural, och just detta avsnitt (6x15 - "The french mistake") fattar nog. ;)

Lite ljusare, lite bättre

Sis var här igår och slingade skallen på mig. Så nu är jag lite ljusare! Skönt att inte ha svart längre faktiskt. Utväxten syntes som fan. Såg så tråkigt ut med en helsvart outfit. Sen såg jag även extra blek ut. 


Lager 157

Var till Lager 157 idag med Linus och Rebecka. Aldrig varit där förr, så det var spännande att få se något nytt! Jag köpte en kofta, ett par leggings, två tubhalsdukar, en t-shirt, ett par skor och två par fingervantar. Sätt fart hösten, så jag får använda er! Hihi.
 

"Det är ju bara att.."

Har bläddrat förbi ett blogginlägg där en tjej skriver om att allt är inte så lätt som vissa (eller väldigt många) tror. Jag känner igen mig så sjukt mycket i detta, och det är verkligen så SANT. 


Det finns så otroligt många "Det är bara att" som man stöter på i vardagen.
Detta är några som ja fått höra de senaste åren. 

”Det är ju bara att rycka upp sig!” (depression)
”Det är ju bara att skaffa ett jobb!” (arbetslös)
”Det är ju bara att sluta dricka/röka!” (beroenden)
”Det är ju bara att spara!” (familj som inte har råd med något)
"Det är ju bara att äta mindre och motionera mera" (överviktiga)
"Det är ju bara att prata!" (till en blyg/social fobiker)
"Det är ju bara att skärpa sig" (Till barn med ADHD)


Om det nu var så "bara", så enkelt som folk får det att låta. Hur kommer det sig att det finns så många personer som har svåra problem då?

Om det bara var att rycka upp sig från depressioner, Varför finns ens sjukdomen? Varför blir människor fast i ett djupt svart mörker av sorg? För skojs skull eller? Det finns väl ingen som vill vara ledsen. Alla vill väl må bra, och vore det då så enkelt att det bara var att rycka upp sig skulle väl alla gjort det från början.

Om det är så lätt att få jobb, Varför är så många ungdomar arbetslösa mot sin vilja? Man kan plugga i flera år, ha hög utbildning och ändå inte få ett jobb , trots att man söker och söker. Jag är så trött på attityden "ungdomar är bara lata". För det är inte lätt att få jobb idag. Speciellt inte om man vill ha jobb inom det man är utbildad till eller far att inte tala om att få fast tjänst.

Om det är så lätt att sluta med ett beroende, varför finns missbruk överhuvudtaget?
Jag undrar lite varför människor tror att det "bara är att sluta" när det ligger människor halvvägs till döden ute på gator och torg fast i sina beroenden. Människor som förlorar sitt jobb, sitt hem och sin familj på grund av missbruk. Skulle det hänt om det var enkelt att sluta?


Detta är nog det bästa blogginlägget jag någonsin läst tror jag. Du kan läsa hela inlägget HÄR.

Let your memories grow stronger and stronger

Tänkte ut och gå en långpromenad imorse, men blev hemåt redan efter 10 minuter haha. HATAR sån värme när det är meningen att det ska vara höst. Så det sket sig. Istället städade jag hela rummet. Dammsög och dammtorkade. Så något har jag fått gjort iallafall ;) Ikväll är det däremot dans som gäller!


We both knew it, right away.


Höstmode ♥

Dagen har bestått av: Hundpromenad, moppeåk, kaffe & nostalgi hos J, födesedagsfirande av papi, filmredigering. Nu ska jag chilla runt på tumblr & invänta midnatts-Idol (missade det kl.20, haha) 


That's me in a nutshell




Nya pälsvästen

Har velat ha en i flera år men aldrig hittat någon bra, nu är jag nöjd och framförallt GLAD! Tack mormis ♥
 

New order from Vistaprint

Älskar den sidan. Allt är grymt billigt, man får fantastiska erbjudanden hela tiden och de gör verkligen designen precis så som man vill. Lite dåligt bara att de inte har mer kläder att trycka än vanliga t-shirts.

Nörd som jag är beställde bara TWD och SPN-grejer. Sen en till sak som jag ska ge bort i present.

and I wonder

Min helg har varit både bja o dålii. Men mest bra. Tänkte ge er en liten sammanfattning.

Fredag: Var på stan med mormor och käkade en sallad med henne på Wayne's. Efter det gick vi runt på stan lite, där jag fick en tidig födelsedagspresent av henne - en pälsväst! (Fusk, såklart. Skulle aldrig kunna gå runt med ett dött djur på mig. Fy så hemskt.) Sen köpte jag även en present till papi som fyller imorgon. På kvällen kom Linus och hämtade mig, vi åkte till pappa där vi hade myskväll med tända ljus, chips och läsk/öl. Vi kikade först på bästa nostalgiprogrammet Quack Pack, och sen på klassikern The Notebook. Det var en bra dag.

Lördag: Under dagen kom någon tillbaka till mig och härjade runt. Ångesten. Tänkte på allt dåligt som fanns och kunde inte vara positiv över huvud taget. Hatar den känslan. Tillslut blev det lite bättre (tack vare Linus som har något magiskt sätt att muntra upp folk på) så det blev en tur i Linus pappas Cadillac nere på stan då det var Cruising. Min lilla fyraårige bil-beroende-bror fick också följa med. Det var den häftigaste upplevelsen för honom. Efteråt blev det utgång där man träffade på Jenny, Marcus, Emil, Jennifer och farao(?) så vi hamnade på Saints och Racken, och tillslut på Mc'Donalds. 

Idag: Inte speciellt bakis faktiskt med tanke på hur mycket jag hällde ner igår. Känner mig mest seg. Så idag blir det en vilodag framför filmer & serier. Imorgon blir det att träffa J och sen fira papi. 


RSS 2.0